mobiworks
sv nb dk en

QR-koder

En ny dimension inom mobil marknadsföring!

QR-koder, där QR är en förkortning av Quick Response, är ett relativt nytt grepp inom svensk mobil marknadsföring. En QR-kod är en tvådimensionell streckkod som en smartphone användare kan läsa av genom att rikta sin mobilkamera mot koden efter att hon eller han installerat en QR-läsar app.

QR-koder

Det verkligt intressanta ligger i att QR-koder kan innehålla mycket mer information än traditionella streckkoder. Koden som vi skapar åt dig och ditt företag kan efter avläsning leda användaren till en specifik webbsida, ett videoklipp, en mp3-fil eller en viss e-postadress, text eller vägbeskrivning.

Koderna kan i princip placeras på vad som helst; affischer, broschyrer, kuvert, plast- och papperspåsar, mat- och dryckesförpackningar, försäljningskvitton, visitkort och rabattkuponger. Det går även att placera QR-koder på vanliga hemsidor men det verkliga och mest effektiva användningsområdet är utanför internet. Nedan följer några placerings- och innehållsförslag, men bara fantasin sätter gränser:

  • Ytterdörrar till klubbar, restauranger, barer eller företag med länk till konsert- eller eventkalender,
    menyer, öppettider eller kontaktinformation
  • Dagstidningar, magasin eller tv-reklam med länk till specialerbjudande
  • CD-omslag med länk till extramaterial i form musikvideo
  • Turné- och stadsbussar med länk till turnéschema, tävling eller tidtabell
  • Kassaapparater med länk till prenumeration på nyhetsbrev eller butikserbjudanden
  • Företagskläder och namnbrickor med länk till prisuppgifter eller kontaktinformation

Specialdesignade QR-koder

QR-koder

Titta på ett urval av våra kunder med specialdesignade QR-koder

Vi vet vad som gör en QR-kod minnesvärd, både designmässigt och informationsmässigt. Vi kan anpassa den traditionella svartvita QR-koden så att den överensstämmer med exempelvis utseendet på din webbsida eller din produkt. Designmöjligheterna är oändliga – låt oss experter leverera en färgglad och iögonfallande QR-kod som trots sitt utseende uppfyller standardkraven.

Ladda ned en gratis QR-kod läsare till din smartphone!

Ladda ner en QR-läsare för AndroidLadda ner en QR-läsare för iPhone

Alla dessa outnyttjade marknadsföringsområden finns till ditt förfogande, och är väl värda att utforska när du planerar din kommande mobila marknadsföringskampanj. Allt du behöver för att komma igång med det allra senaste, och ge dina kunder en riktig aha-upplevelse, är en egen QR-kod.

Kontakta oss och vi skapar en åt dig!