mobiworks
sv nb dk en

Mobil reklam

Med mobil marknadsföring eller mobil reklam menar vi marknadsföring riktad mot användare av smartphones som exempelvis iPhone, Android eller Blackberry. Du som behöver hjälp med din mobila profilering kan få det av oss, vi ser till att din hemsida fungerar som den ska även i smartphones och att den också går att finna via dem vanligaste sökvägarna.

Mobil reklam

Varför är mobilanvändare så intressanta?

Anledningarna är många, framförallt är smartphones på väg att ersätta våra vanliga desktop-datorer vilket innebär att en smartphoneanvändare söker information på ett helt nytt sätt. Om du inte har kontroll över din tillgänglighet på mobila enheter kan detta resultera i en negativ upplevelse för dina kunder när de inte kan nå dig via mobilwebben. Mobil reklam är den del av reklamkakan som just nu växer absolut snabbast, och investeringarna i detta medium har mer än dubblats årligen sedan 2008 (enligt IRM).

Nya sätt att kommunicera

I en smartphone finns ett antal helt nya möjligheter för dig som företag att kommunicera med dina kunder. En smartphone kan lokalisera var användaren befinner sig, och med några knapptryckningar leta fram de butiker som geografiskt sett ligger närmast användaren. Statistik indikerar att det lokala sökande redan är väldigt aktivt. Det söks just nu på mobilwebben flera hundratusentals gånger varje dag, och de flesta av dessa sökningar är helt fria från annonsörer och aktörer. Det är här du kan komma in och erbjuda dina tjänster och produkter.

iPhone-användaren

Detta är information från en amerikansk studie som gäller användare av iPhones:

  • Högt engagemang, testar gärna nya produkter och applikationer
  • Svarar bra på riktade, relevanta annonser
  • Bred målgrupp åldersmässigt, det finns lika många iPhoneanvändare
    som är över 55 år som 13-24 år
  • 55 % män
  • Något högre inkomst än genomsnittet
  • Lokalt förankrade, 72 % använder lokala söktjänster för att hitta närliggande
    möjligheter och erbjudanden

Det är inte svårt

Det handlar bara om att få de enklaste bitarna på plats; att din hemsida fungerar som den ska via mobila webbläsare och att du finns tillgänglig via de vanligaste mobila sökvägarna. Du behöver bara kontakta oss och beskriva din situation så får du snabbt ett förslag på hur vi kan förbättra din mobila närvaro.