mobiworks
sv nb dk en

Mobil hemsida

Ifall du inte testat att gå in på ditt företags hemsida via en smartphone är det hög tid att göra det. Förmodligen har redan flera av dina besökare gjort det, och en hemsida som inte fungerar bra i mobilen kommer heller inte hjälpa dina kunder att kunna nyttja din webbplats när dom behöver det.

mobil hemsida

Varför bör du mobilanpassa din hemsida?

Anledningarna är många, här nedan presenterar vi några viktiga punkter:

  • 300 % ökning av antalet smartphones i Sverige från 2009 till 2010
  • Över 500 000 svenskar äger en iPhone
  • 75 % av alla som äger en smartphone surfar och läser e-post via mobiltelefonen dagligen
  • 38 % av svenska mobilanvändare äger en smartphone
  • Mobilt surfande har mer än fördubblades från 2009 till 2010
  • Om din ordinarie hemsida är flashbaserad kan dina kunder inte nå den från en iPhone eftersom
    telefonen inte stödjer formatet

Anpassa din hemsida efter dina kunder

I de flesta smartphones finns det ett antal funktioner som du kan utnyttja för att ge dina kunder en så angenäm upplevelse som möjligt när dem besöker din hemsida. Nedan presenterar vi tre frågor du bör ställa dig innan du lanserar din mobila hemsida:

Vilken funktion ska webbsidan fylla?

Är det tidsbokning, vägbeskrivning eller telefonkontakt som är viktigast för dina kunder att få tillgång till via en mobil hemsida? Din hemsida kommer användas av dina kunder och att göra en webbplats som inte möter deras behov kan tyvärr resultera i en negativ effekt istället för en förbättring.

Hur ser din hemsida ut via en smartphone idag?

Även om de flesta hemsidors funktionalitet behöver förbättras markant inför en mobil lansering är det inte ett måste för alla. Det kan i vissa fall vara så att din hemsida är fullt fungerande och lättöverskådlig även via en mobil webbläsare, vilket innebär att du bör fokusera på att driva in trafik till hemsidan istället för att satsa på optimering.

Hur många besöker din hemsida via smartphones idag?

Det är även relevant ur en funktionalitetssynpunkt att veta hur många som besöker din hemsida via mobila webbläsare i dagsläget. Vi erbjuder alla som är intresserade en kostnadsfri analys genom att integrera en mätbar kod på din befintliga webbplats. Genom denna kod kan vi ta reda på exakt hur stor andel av dina besökare som är mobila användare.

Detta är några av aspekterna som vi tar med i vår analys innan vi påbörjar skapandet av din mobila webbplats. Vårt mål med sajten är alltid att den ska tillfredställa både dig och dina kunders behov.

Enklare än någonsin att skapa en mobil webbplats

Genom vårt mobila publiceringsverktyg behöver du inte göra några som helst ändringar på din befintliga hemsida. Istället skapas en mobilvänlig version av din hemsida som laddas in automatiskt när någon besöker din sajt via en mobiltelefon.

Ifall du ofta behöver göra ändringar och uppdatera informationen på din hemsida avseende kampanjer, erbjudanden eller nyheter har du utmärkta möjligheter att göra detta via det mobila publiceringsverktyget. Du får tillgång till ett enkelt system där du själv kan uppdatera och ändra samtlig information på din mobila webbplats, det är lika enkelt som att redigera i ett vanligt word-dokument.

Hemsidor före och efter mobiloptimering

Falck mobipage

Se fler exempel på mobila hemsidor här.

Referenser

Oscars Fastighetsmäkleri

Oscars Fastighetsmäklare

Besök följande länk i en smartphone:
oscars-makleri.mobipage.se

Setterwalls mäklarfirma

Setterwalls

Besök följande länk i en smartphone:
m.setterwalls.se

Passet Screen

Passet Screen

Besök följande länk i en smartphone:
passet.mobipage.se

GlasIn

GlasIn

Besök följande länk i en smartphone:
glasin.mobipage.se